lekker dan die nieuwe regels?

  • Koott

    Het leek zo'n goede ontwikkeling, de nieuwe berekening voor de kinderalimentatie en de zorgverdeling.

    Maar nu lijkt de regeling alweer (mis)bruikt te worden?

    De nieuwe regel is toch dat beide ouders elke minimaal zelf 50 euro moet bijdragen.

    Maar in dit geval hoeft de niet verzorgende ouder niets te betalen, nee, deze ontvangt zelfs kinderalimentatie van de verzorgende ouder in ter hoogte van de zorgkorting… (inclusief die 50 euro….)

    Zou het ermee te maken hebben dat de niet verzorgende ouder in dit geval de moeder is?

    Biedt mischien perspectief voor niet verzorgende ouders die vader zijn…..

    http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHARL:2014:7082

  • Marieke

    In deze uitspraak zijn de oude regels gebruikt omdat de eerste aanleg voor de nieuwe regel was en niet beide ouders akkoord waren met het gebruiken van de nieuwe. Er is dus geen misbruik gemaakt van de nieuwe regelgeving

    Met de nieuwe is het zo dat de draagkracht altijd tenminste vijftig is, maar in de nieuwste ia het zelfs zo dat de betaler ten minste 25 euro moet betalen per maand.

  • Koott

    Even door lezen tot het einde van de uitspraak.

    De verzorgende ouder krijgt geen alimentatie. maar betaalt zelfs kinderalimentatie aan de andere ouder.

    De niet verzorgende ouder heeft namelijk een omgangsregeling, en krijgt -gebaseeerd op de zorgkorting uit de nieuwe regeling - voor die dagen kinderalimentatie van de verzorgende ouder.

    Dus alle kinderalimentatie betalende vaders (meestal) met een omgangsregeling, moeten eens onderzoeken of ze op basis van de nieuwe regeling kinderalimentatie van de moeder (meestal) kunnen krijgen! (vooral als straks de alleenstaande ouderkop van 2800 euro per jaar gebruikt moet gaan worden voor de kinderen, zou dit bij lagere inkomens best wel eens goed uit kunnen pakken voor die vaders).

  • Marieke

    En toch is er gebruik genaakt van de oude regeling maar zijn beide ouders wel akkoord gegaan met de omgang korting, vader heeft dit namelijk in zijn eogen verweer gebruikt

    Dus er is gerekend met de oude alimentatie regels maar er is door de ruime omgang wel omgang korting gerekend door vaders verweer.