Dochter verhuist naar vader maar moeder eist volledige ali via LBIO. Iemand ervaring mee?

  • mineke14

    Dochter van 14 is op verzoek van moeder naar vader verhuisd. Vader draagt nu alle kosten. Een ander kind blijft wel bij moeder wonen. Om problemen te voorkomen moet er nieuwe beschikking rechtbank komen. Nieuwe alimentatiebedrag is berekend en wordt vele honderden euro's lager omdat moeder inmiddels (in vergelijking met scheidingsmoment vele jaren terug) een riant inkomen heeft; zij moet nu ook alimentatie aan de vader gaan betalen. Rechtbankbeschikking zal vanwege vertragingstactieken van haar, nog wel even op zich laten wachten. Daarom is vader overgegaan tot betalen van nieuwe bedrag, want ze zal nooit het teveel betaalde terugbetalen.

    Ze heeft nu LBIO ingeschakeld om ‘oude’ bedrag te innen. Dat betekent dus én alimentatie betalen voor 2 kinderen maar wel alle kosten van een van de twee moeten dragen, waarschijnlijk maandenlang, totaal teveel betaald gaat in duizenden lopen.

    Wat doet het LBIO in zulke situaties? Iemand ervaring?

  • Marieke

    Aangezien dochter bij vader is gaan wonen is er bewijs van inschrijving. In principe is de beschikking nog steeds rechtsgeldig, maar met bewijs van verzoekschrift heb je grote kans dat LBIO niet int.

    De alimentatie voor andere kind kunnen ze wel innen.

    Bel zelf LBIO dat werkt vaak het beste.

  • mineke14

    Dank voor je reactie. Er is nooit een ouderschapsplan gemaakt, dat hoefde destijds nog niet. De nieuwe regeling betreft alleen alimentatie, niet omgang/zorg. Moeder wenst geen contact met vader, noch met hem in dezelfde ruimte te verkeren, dus als we daar iets willen moet dat ook via juridische weg. Een dure, langdurige weg, dus we beperken ons tot het echt noodzakelijke. Het kind wil ook niet altijd naar moeder; vaste afspraken maken wordt lastig.

    Toch bedankt voor je reactie.

  • Marieke

    De zaak zal moeten gaan om wijziging hoofdverblijfplaats aangezien anders de zaak omtrent alimentatie niet afgedaan kan worden.

    In ieder geval zo ging het hier. Daarom hebben wij afgezien van de rechtszaak omtrent alimentatie. Door d wijziging hoofdverblijf verviel haar rechtt op alimentatie.

    Het geld dat we van haar moeten krijgen is honderd euro in de maand, maar dat is het gevecht ons niet waard.